Etiketler: , , , ,

-Call of Duty : Black Ops 2

Treyarch tarafından geliştirilen FPS oyunu Call of Duty: Black Ops 2 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha önce açıklanan bilgilerden yola çıkarak hazırladığımız ilk "İlk Bakış" yazımıza, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ardından da gelin, yeni neler duyurulmuş, birlikte bakalım.

Robotlar değil, insanlar kötü!

Treyarch yetkililerinin belirttiğine göre, her ne kadar gelecekteki bir zaman diliminde yer alsak da, her şey insan iradesiyle işliyor. Yeni yapımda birçok gelişmiş silah, araçlar ve robotlar var, ancak hepsinin kontrolü insan elinde ve bir insan, her şeyi iyiye çevirebileceği gibi, tersini de yapabilir. Raul Menendez, Treyarch'ın tabiriyle oyundaki "En Kötü"nün ta kendisi! Ne bir robot, ne de bir silah, sadece bir insan!

Bu açıklamanın ardından, klasik sıcak çatışmaların da yine Black Ops 2'de en çok tercih edilecek mücadele yöntemi olduğunun altı çiziliyor. Heyecanı yüksek savaşlar, eklenen robot ve gelişmiş araçlarla farklı boyutlara taşınabilecek. Tabii işin bir de multiplayer kısmı var.


Multiplayer hakkında

Treyarch'ın başkanı Mark Lamia, multiplayer modlara eklenen yeni silahlar ve kullanabileceğimiz çeşitli araçlardan söz ediyor. Belki bir hava bombardımanı, belki helikopterden ölüm kusan MiniGun, belki de bir jet uçağı. İster misiniz o uçağı kullanabilelim? Neden olmasın! Multiplayer'a eklenen yeni silahlar olarak Type 95 ve KSG gibi isimler geçiyor. Ayrıca dengeleme sisteminin sıfırlandığı ve tüm detayların yeniden hazırlandığı da söyleniyor.

Tabii eklenecek yeni perk'leri de unutmamak gerekiyor. Bunlardan bazıları ortaya çıktı bile. Aynı anda iki bıçak taşıyabileceğimiz (Bladesman), kurşunların vereceği hasarı artırabileceğimiz (Deep Impact), ölü taklidi yapabileceğimiz (Escape Artist), düşman tarafında dostmuş gibi kendimizi gösterebileceğimiz (Spy) özelliklere sahip olabileceğiz. Last Stand modunun da geri döneceği söyleniyor. Dikkat çekici bir diğer konu ise, düşman ekipmanlarını özel cihazlarla hack edip, bozabileceğimiz gerçeği.

Bir diğer konuşulan konu da hile ile alakalı. Özellikle Elite servisinin gelmesinin ardından düzenli bir topluluk oluşturulduğu söylenebilir konsollarda, ancak PC için henüz böyle bir çalışmanın olup olmayacağı belli değil.

Bu kez hikayeli zombiler var

Ve gelelim zombi moduna. Evet, şimdiye kadar oynayacağımız en detaylı Call of Duty: Zombie modu bizi bekliyor olacak. Önceden yayımlanan bir resimde, bayan karakter de seçebileceğimiz anlaşılmıştı. 4'e 4 takımlar halinde mücadelenin olacağı söylenirken, bu kez detaylı bir hikayenin olacağı da söyleniyor. Zombiler nereden geldi, biz kimiz ve hayatta kalmak için ne yapmamız gerekiyor? Oyun içinde senaryolu mini bir oyun olarak düşünebiliriz zombi modunu.

PC'de harika görünüyor!

Treyarch, Black Ops 2'de önceki oyunda kullanılan grafik motorunun geliştirilmiş bir sürümünü kullanıyor. PC ve konsollarda 60 FPS değerinde çalışacağı belirtilen motorun, özellikle PC kullanıcılarına görsel anlamda etkileyici özellikler sunacağı belirtiliyor ve ortaya DX11 unsuru çıkıyor. Yapımcılar, özellikle ışıklandırmalar ve yıkım efektleri üzerine birçok geliştirmeler yaptıklarını söylerken, DX11 özellikleri sayesinde de PC'de Black Ops 2'nin harika göründüğünü iddia ediyor. Bakalım tatmin olmayan oyuncular, bu açıklamalar ve göreceklerinin ardından neler düşünecek.


Sistem Gereksinimleri
  • İşlemci: Intel Celeron E1200 Dual-Core 1.6GHz veya AMD Athlon 64 x2 Dual Core 3600+
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GT 120 veya AMD Radeon HD 4550
  • RAM: 2GB
  • İşletim sistemi: Windows XP 
  • Boş disk alanı: 10GB
Haberler

Call Of Duty: Black Ops 2 multiplayer modu Activision tarafından düzenlenen bir ön tanıtım gösterisi ile tanıtıldı. 

Gösteri maçı başlamadan önce, Treyarch stüdyoları başkanı Mark Lamia Black sahnede yerini aldı. Yaptığı açıklamda '' Neden Pick 10 sistemi geldi ? Çünkü yüzlerce silah, bomba ve malzeme arasında seçim yapmak sizin hakkınızdır '' dedi. 

Hemen Pick 10'un ne olduğunu merak edenler için söyleyelim. Pick 10 sizin oyun içi ağırlık taşıyabilme kabiliyetinizdir. Eski Call of serilerine nazaran böyle bir özelliğin gelmesi gerçekten güzel olmuş gibi görünüyor. Sonuçta elinizde keskin nişancı tüfeği, sırtınızda taaruz tüfeği, ceplerinizde o kadar bomba ile koşabilmeniz pek de gerçekçi değil.

Oyun size '' Wildcard '' adı altında bir joker kartı serisi sunuyor. İsterseniz bu kart ile Pick 10 hakkınızdan 1 tanesini feda ederek silahınıza 3. bir eklenti ekleyebililir ya da perk hakkınıza bir perk daha alabilirsiniz.  Başka bir Wildcard ise size silahınız ne olursa olsun ateş etme şeklini belirlemenize izin veriyor.  Örnek vermek gerekirse tam otomatik bir tüfeği tekli ya da yarı otomatik bir silaha çevirebiliyorsunuz.

Biz sizin için belirtelim, o 10 puan sizin düşündüğünüzden çok daha hızlı tüketilebiliyor. Oyunda hızlanma ve çeviklik adına bazı silahları değiştirmeniz gerekebilir, bazılarını da bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Deneme yanılma yolu ile zaman içerisinde sizin oyun stilinize en uygun pick kombinasyonunu oluşturabilirsiniz.

İlk oynayışınızda bütün silah ve özellikleri açabileceğinizi düşünmeyin. Şirket bunları da düşünmüş ve siz level atladıkça tokenlar ve çeşitli yeni silah, malzeme parçaları ekranınızda yerlerini alıyor. Siz de bu silah ve malzemelerden sadece bir tanesini seçebiliyorsunuz. Bu durumda bütün malzeme ve silahları açmak için oyunu birkaç kere bitirmeniz gerekiyor.  Sizler için sonraki sayfalarda Pick 10 için seçebileceğiniz silah ve malzemeleri listeledik.


Taaruz tüfekleri

Type 25
M8A1
SA-58
SIG556
SCAR-H
AN-94
SMR

Pompalı Tüfekler

M1216
Saiga-12
R-870 MCS
LMG

LSAT
QBB LSW
Mk 48
Keskin Nişancı 

DSR 50
SVU-AS
Ballista
SMG

MP7
Chicom CQB
PDW-57
Skorpio EVO III
MSMC

Füzeler

  FHJ-18 AA ( 2 roketli, araça kitlenebilir ) 
  
 RPG
  SMAW
Tabanca

 KAP-40
 Tac-45
 Executioner
 B23R
Patlayıcı Slotu

Grenade
Semtex
Combat axe
Claymore
C4
Bouncing Betty


Silah Eklentileri

Reflex sight
ACOG sight
Target Finder
Hybrid Optic
Suppressor
Fast Mag
Fore Grip
Laser Sight
Adjustable Stock
Quickdraw
Millimetre Scanner
Grenade Launcher
Select Fire Mode
FMJ Rounds
Extended Clip
Wildcards

Perk 1 Greed
Perk 3 Greed
Primary Gunfighter
Secondary Gunfighter
Overkill
Danger Close
Tactician
Perks

Taktik Slotu

Black Hat PDA 
Smoke grenade
Sensor grenade
Flashbang
Concussion grenade
Shock charge 
Tactical Insertion
Tier 1

Ghost
Lightweight
Flak Jacket
Blind Eye
Hardline
Lightweight
Tier 2

Cold Blooded
Hard Wired
Scavenger
Toughness
Fast Hands
Tier 3

Dead Silence
Engineer
Tactical Mask
Extreme Conditioning
Awareness
Dexterity

0 yorum:

Yorum Gönder