Etiketler: , ,

-İkariam



İkariam  şehir düzenleme ve yönetme oyunudur.Oyunda strateji gücünüzü ne kadar yüksek ise o kadar hızlı büyürsünüz.Oyun grafik açısında,kullanış açısından da travian gibi oyunlardan iyi.

Gelelim oyununa...

Oyuna girdiğimizde oyun  tanıtımını yapıyor .Ve başlangıç dersleri veriyor.Yardım eli ile oyunda ne yapmanız gerektiğini belirtiyor. 


















Üst menüde gördüğümüz :



4 kafa yani şehirler,ordu,araştırma,diplomasi oyunu yönetmemizi kolaylaştırıyor.

Şehirler : arkadaşlarımızın koloni kurduğunda,
birliğinizi kendi şehrinizden başka şehre konuşlandırdığınızda vb. şeylerde bize belirtiyor.
Ordu :Birine saldırdığınızda kaç dakika var, size gelen askerleri gösteriyor.
Araştırma : 4 tane araştırma dalı var bunlar : denizcilik ,ekonomi,bilim ve ordu bunlardan biri dolduğunda belirtiyor.
Diplomasi : Size gelen mesajları gösterir.




Ve yandaki menü adanızı,şehrinizi,dünya haritasını gösterir.


Ada Görünümü
Şehir Görünümü

Dünya Görünümü (Mavi Bayrak Sizin Bulunduğunuz adalar,yeşiller ise ittifakdaki arkadaşlarının bulunduğu adalar)



Bu üç ana medüden sırasıyla bulunduğumuz Dünyaya, bulunduğumuz Adaya ve şehrimize ulaşabilirsiniz.

5 ham madde var bunlar :


Odun                         Mermer                      Kristal                         Sülfür                      Üzüm





Ancak bütün ham maddelerin kendi çevresinde gereklilikleri vardır.Fakat ilk olarak size lazım olan hammadde Mermerdir. İlk şehriniz mermer ise yaşadınız.Ama değilse ilk mermer kolonisi kurmanız lazım çünkü hızlı gelişmek mermer lazım.Bu ham maddelerin adalarında yeni şehirler kurabilirsiniz.Fakat bunun için şehrinizde saray inşaat etmeniz gerekiyor.Saray inşaat ettiğinizde yeni koloni kurmak için artık sadece nüfus ve gemiye ihtiyacınız var...

Yeni koloni demek kurduğunuz kolonide oyunun 0'dan başlatmak demek.Yani yeni koloninizde aynı başkentiniz gibi hizmetler vermek zorundasınızki karşılığında istediğiniz hammadeyi alasınız.İlk olarak mermer adasında bi koloni kurunuz...

Koloni demişken binaları biraz tanıtayım :


Belediye Binası
Şehrin merkezinde, şehrin de onunla birlikte serpilip geliştiği belediye binasını bulabilirsin. Burada çalışan zeki kamu görevlileri, size lokal nüfus hakkında bilgi vermekten hoşlanır. Belediye binasının her gelişimi şehirde yaşabilecek maksimum vatandaş sayısını artırır.

Akademi
Akademi, eski gelenekler ile modern teknolojiyi birleştiren bilgiyle dolu muhteşem bir yer. Şehrin en zeki beyinleri girişi bekliyor! Her bilim adamının paraya mal olan, kendine ait bir laboratuara ihtiyacı olduğunu düşün. Daha büyük akademide aynı zamanda daha fazla bilim adamı çalıştırabilirsin.


Depo
Kaynaklarının bir bölümü depoda korunmuş durumdadır. Bunun anlamı yağmacılar ve yağmur, kuşlar ve diğer hayvanlar onlara ulaşamazlar. Depolanan kaynakların hakkında her zaman depo bekçisi en güncel bilgilere sahiptir. Deponu geliştirilmesi daha fazla kaynak için koruma sağlar.


Taverna
Yoğun bir iş gününden sonra, hiç bir şey soğuk bir testi şarabın yerini tutamaz. Bu yüzden halkın tavernada toplanmayı seviyor. Ve günün sonunda son eski şarkılar söylenmeye başladığında, herkes neşe ve keyifle evinin yolunu tutuyor. Tavernanın her geliştirilmesi, sana daha fazla şarap sunma imkanı verir.


Saray
Güzel deniz manzaralı sarayından tüm imparatorluğunun kaderini belirlersin. İlerlettiğin her saray kademesi sana yeni bir koloni kurma şansı tanır. Sarayını geliştirmediğin sürece koloni sayını arttırman mümkün olmayacaktır.



Vali Konağı
Koloninizdeki valiniz, günlük yönetim işlerinin düzgün yapılmasını garanti eder. Ayrıca koloninizdeki bozulumu azaltır. Eğer başkentinizi değiştirmek isterseniz, Vali Konağı binanızı Saray olarak yeniden yapılandırabilirsiniz.



Müze
Müzede senin halkın diğer ülkelerin bizim muhteşem kültürümüzü nasıl kopyalamaya çalıştıklarını görebilir. Daha büyük sergilere ev sahipliği yapabilmek için müzeni büyütmelisin. Müzede yaptığın her geliştirme, sana bir kültürü daha yerinde sergileme imkanı verir.



Ticaret Limanı
Limanın dünyaya açılan pencerendir. Buradan yeni ticaret gemileri satın alabilir ve uzun yolculuklara çıkabilirsin. Tüm dünyadan gelen değerli ürünleri buradan alabilirsin. Gemilerin daha büyük limanlarda daha hızlı yüklenir. Kuru havuz araştırmanı tamamladığında yükleme hızını artıran yeni bir liman daha inşa edebilirsin.



Donanma Tershanesi
Bir ada krallığı filosu olmadan hayatta kalabilir mi? Savaş tersanesinden hizmetinde görev yapacak güçlü gemiler inşa edebilirsin. Oluşturacağın güçlü donanmayla yedi denizleri titretebilirsin. Tershane büyüdükçe gemi inşası da hızlanır.



Kışla
Atak ve kendinden emin gençlerini soğukkanlı savaşçılar olarak yetiştirmenin yolu iyi bir askeri eğitimden geçer. Bunu da kışla kurarak sağlayabilirsin. Askeri kışlada kılıç, mızrak kullanmayı ve taş fırlatmayı öğrenir, en güçlü savaş makinalarını yakından tanıma fırsatı bulurlar. Kışlanı geliştirdikçe birliklerini daha hızlı eğitebilirsin.



Sur
Sur, vatandaşlarınızı sadece düşmanlarınızdan değil, aynı zamanda güneşten de korur. Dikkat! Düşmanlar surlarını yıkmayı veya tırmanarak aşmayı deneyecekler. Surrun her kademesi, surlarının dayanma gücünü arttırır.



Büyükelçilik
Elçilik yoğun bir yerdir: Dünyanın her yerinden diplomatlar burada anlaşmalarını yapar, birlikler ve ittifaklarını kurar. Daha büyük bir ittifak kurabilmek için elçiliğini geliştirmen gerekir. Elçiliğin her seviyesi diplomasi puanını artırır.



Ticaret Merkezi
Tüccarlar ve nakliyeciler işlerini ticaret merkezinde yaparlar. Orada her zaman yapacakları bir iş veya avlanacak bir kelepir vardır. Nakliyeciler büyük ve iyi tanınan ticaret merkezleri için çok uzaklardan gelirler! Ticaret merkezinin menzili ve kapasitesi her ikinci büyütmede artar.



Mucit Atölyesi
Şehrin en becerikli adamları mucit atölyesinde çalışır. Askerlerimizi ve savaş gemilerimizi en son icatlalarla donatarak geliştirirler. Onlar gittikçe daha iyi ve daha güçlü olabilir! Mucit Atölyesinin her kademesi askerler ve gemiler için daha fazla geliştirmeye imkan verir.



İstihbarat Merkezi
Bilge bir imparator gerek düşmanlarını gerekse dostlarını hicbir zaman gözünün önünden ayırmaz. Bunu sağlamak için de sağlam bilgiler gerekir, bu bilgilere ``İstihbarat Merkezi`` içinde yetiştirilebilen casuslar aracılığıyla ulaşılır. Merkez büyüdükçe yetiştirilebilecek casus sayısı da artar.



Ormancı Kulübesi
Güçlü keresteciler en büyük ağaçları kesebilirler. Fakat onlar bilirler ki, evlerimizde en iyi odunları kullanmaya devam edebilmemiz için, orman yetiştirilmeli ve yeni ağaçlar planlanmalı. Her geliştirme kademesinde odun üretimini %2 artırır.



Cam Eşya Atölyesi
Bu sanatın ustaları cam eşya atölyesinde parıldayan parçalar oluştururlar. Tüpler, gözlükler ve sadece bilim adamlarının anlayabileceği daha bir çok alet üretirler. Onlar çok becerikli ve bu eşyalar sadece bir kez kullanıldıklarında kırılmakta. Her gelişim kademesi kristal cam üretimini %2 artırır.



Simya Kulesi
Rüzgar batıdan şiddetle estiğinde, koku kule çevresindeki sokakları doldurur ve bir çok vatandaş burunlarını kapatmadan evlerinden çıkmazlar. Simyagerlerimiz durmaksızın doğru karışımı bulmak için çalışır ve kuyulardan daha fazla sülfür elde etmemizi sağlamak için özen gösterirler. Binanın her kademesi için sülfür üretiminiz %2 artar.



Bağ Evi
Bir bağcı sadece etraftaki en güneşli tepeleri, üzümün rahatlatıcı yeşilliğiyle kaplamak için seçer.. Bu, üzüm bağlarının çok daha iyi bir hasat için meyveyle dolmasını sağlar. Bağ evinin her seviye gelişimi senin üzüm üretimini %2 arttırır.



Mermer Atölyesi
Eğitimli bir taş ustası güçlü kollarıyla her zaman doğru mermer bloklarını çıkartır. Daha az kırar ve ve bizim inşaatçılarımız her zaman ihtiyaç duydukları malzemeye sahip olurlar. Bu binanın her gelişim kademesi mermer üretimini %2 artırır.



Marangoz Atölyesi
Sadece en iyi keresteler marangoz atölyesinde kullanılır. Bu nedenle bizim hünerli ustalarımız sağlam iskeletleri oluşturabilir ve evlerimizin her zaman tamir edilmesi gerekmez. Marangoz atölyesinin her kademesi inşaat malzemesi ihtiyacını, temel değerin %1`i oranında azaltır.



Optik
Mercekler ve büyüteçler sadece bilimadamlarının daha iyi görmesini ve sıraları üzerindeki önemli kağıtları bulmalarını sağlamaz, bunlar tüm yeni teknolojilerin geliştirilmesi için de gereklidir. Optik, ihtiyacımız olan her şeyi kutular içerisinde dikkatlice depolar. Böylece bu eşyaların kaybı azalır ve kristal cam sarfiyatında da binanın her kademesinde %1 oranında düşüş olur.



Fişekçi
Düzenli olarak havai fişeklerle yapılan çalışmalar, sadece gökyüzünü değil, bazen de çevredeki binaları aydınlatır. Araştırmacılarımız, sülfür tüketimini eniyileştirmek için, sürekli yeni sülfür karışımları deniyorlar. Binanın her kademesi şehirdeki sülfür ihtiyacını %1 oranında azaltır.



Şarap Mahzeni
En iyi şaraplar sadece şehrin en derin ve soğuk mahzenlerinde olgunlaşır. Ve mahzen sorumlusu vatandaşlarına ulaşana kadar, hiç bir sızıntı olmadığından emin olur. Her kademe artışı şehrin şarap sarfiyatını 1% oranında azaltır.



Mimarlık Bürosu
Açıölçer, pergel ve cetvel: Mimarlık Bürosu, düzgün duvarlı ve sağlam çatılı bina yapımı için gereken her türlü isteğe karşılık veriyor. Çünkü iyi planlanmış binalar çarpık olanlardan daha az mermere gereksinim duyar. Binanın her kademesi şehrinizdeki mermer ihtiyacını %1 oranında azaltır.



Tapınak
Tapınak bir ibadet ve kendini dinleme yeridir. Burada tanrılarına hürmet etmek ve O`nun sözlerini adada yaymak isteyen rahipler yaşarlar. Eğer sen de O`na yeterince saygı gösterirsen, O`ndan kudretli mucizeler yapmasını bekleyebilirsin.



Yığın Sahası
Bu Yığın Sahası, birçok ürünü depolama imkânı sağlıyor. Yığın Sahası`nın her genişletme aşamasına, her ürün türünden 32000 birim sığıyor. Fakat Yığın Sahası, yağmacılardan korunmuş değil.


Şehriniz büyüdükçe artık insanlar eğlenmeye birşeyler isteyecek ve onları memnun etmediğiniz sürece nufusunuz artmayacak aksine azalacaktır.Halkı memnun etmenin en kolay yolu onlara şarap sunmaktır.Lakin eğer şarap adasına düşmemiş iseniz bunu da satın almak zorundasınız.

Ordu yapmak için sülfür gereklidir.Ordu yapma işlemine şehriniz genişleyince başlayacağımızdan sülfürü bulmak daha kolay olacaktır.Ordu 2 bölümdür.Deniz ve kara kuvvetleri :

Kara Kuvvetleri :














  Deniz Kuvvetleri














 Savaşta bazı birimler ön,orta,arka,kanat,balon,hava olmak üzere 6 saf vardır.


İKARİAMDA SAVAŞ SANATI

İkariam savaş sanatı aslında sizlere çok karmaşık gelebilir.Bu karmaşıklığın biraz olsun azalması ve en azından sizlere bir fikir kazandırmak üzere resimli anlatıma başvuracağım.
Örnek olarak deniz savaşı, kara savaşı nasıl olur? Bu birimlerin işlevleri ne? Birimlerin sayısını neye göre belirleriz? 
Bu sorulara yanıtlarımızı aşağıdaki resime göre bakıp yorumlayacağız...
  1. DENİZ SAVAŞI

Karşılıklı bir Deniz savaşı 

Resme baktığımızda renkli kutucuklar içine alınmış bazı bölgeleri görüyorsunuz.Bu bölgelere saf adı verilir.Her safın kendine özgü birimi vardır.

ÖN SAF: Sarı ile çizilmiş alana verilen addır.Bu alanda Alev gemisi ve Buharlı Şahmeran gemisi savaşa girer.Her kutucuğa Alev gemilerinden 8er tane girerken, Buharlı Şahmerandan ise 5er tane girer.Buharlı Şahmeran ön safın en tehlikeli gemisidir.
ORTA SAF: Kırmızı ile çizilmiş alana verilen addır.Bu alanda Okçu gemisi, Mancınık Gemisi ve Havan Topu gemisi yer alır.her kare kutucukta 12er Okçu gemisi, 8er mancınık gemisi ve 6ar havan topu gemisi yer alır.Havan Topu gemisi orta safın en tehlikeli gemisidir.
ARKA SAF: Mor renk ile çizilmiş alana verilen addır.Bu alanda Denizaltı ve Füze gemileri yer alır.Her bir karede 5er Denizaltı, Füze gemisinden ise 3er tane bulunur.Füze gemisi en çok zarar veren, aynı zamanda da en dayanıksız olan gemidir.
KANATLAR: Sağ ve sol tarafta siyah ile çizilmiş alanlara verilen addır.Bu alanın vazgeçilmezi Şahmeran gemisidir.Gemi savaşlarının olmazsa olmazı, maliyeti sadece odunla sağlanabildiği için kolay basılabilen gemi türüdür.
BALON GEMİLERİ: Mavi renk ile çizilmiş alanda bulunurlar.Görevleri arka saftaki Füze ve Denizaltı Gemilerini kesmektir.


SÜRATLİ KÜREK BOTU: Turuncu ile çizilmiş alanda bulunurlar.Görevleri Balon Gemilerini kesmektir.Kara savaşlarındaki Gyrokopter görevi görürler.Orta saf, Arka saf, Balon ve Süratlı kürek botu mermili gemilerdir.Bu gemilerin mermisi bittiğinde savaş alanında görünmez kenara çekilir.Mermilerini tekrar doldurmak için savaş alanından geri çekip tekrar savaşa yollamak yeterlidir.Tabi savaş alanına yakın bir yere önce konuşlanıp daha sonra savaşa girmek daha iyidir.Neden diye sorarsanız eğer geldiğiniz mesafe uzak ise gemileri çektiğiniz zaman gemiler kendi şehrinize geri döner.Bunun yolu cepheye girmeden önce ittifak üyene konuşlanarak çözülebilir.


2.KARA SAVAŞI

Kara savaşında deniz savaşında olduğu gibi saflar vardır:



ÖN SAF:Sarı ile çizili safta Hoplit ve Buhar Devleri yer alır.Hoplitler kutucuklara 50şer Buhar Devleri ise 16şar geçer.Bakımı daha kolay olduğu için genelde hoplit tercih edilir.
ORTA SAF:Kırmızı ile çizili bu alanda Tüfekçi, Okçu ve Taş atıcılar yer alır.Görevleri ön saftaki düşman birimlere zarar vermektir.En önemli orta saf birimi Tüfekçidir.
ARKA SAF:Mor renkle çizili bu alanda Topçu,mancınık ve şahmeran yer alır.Görevleri rakibin surlarını yıkmaktır.Bu safın en iyisi topçulardır.Yıkamayacağı sur yoktur.
KANATLAR: Siyah ile çizili alana verilen addır.Kılıççılar ve mızrakçılar bu alanda yer alabilir.Kılıççılar bu safın efendisidir.Kare başına 40 kılıç ustası yer alır.
BALON:Havadan topçuları vurması ile ünlüdür.Turuncu karede savaşa katılırlar.her bir karede 30ar balon bulunur.Kendi alanında olmazsa olmazdır.
GYROKOPTER: Adından da anlaşılacağı gibi hava birimidir.Havada uçan balonları vurmak için tasarlanmıştır.Savaşa balon vurması dışında bir faydası bulunmaz.Mavi karede yer alırlar.
Kara savaşında da deniz savaşında olduğu gibi mermili birimler vardır.Bunlar Orta saf,Arka saf,balon ve gyrokopter birimleridir.Bu birimlerin mermilerini doldurmak için aynen deniz savaşında olduğu gibi geri çekip tekrar cepheye yollamamız gerekir.

Bu anlatımdan yola çıkarak şu yorumu yapabiliriz.Kara ve deniz savaşları aynı mantık üzerine kurulmuştur.Bunu ispatlamak için söyle bir karşılaştırma yapabiliriz...

KARADA DENİZDE

ÖNSAF:Hoplit,Buhar Devi Alev gemisi,Buharlı Şahmeran
ORTA:Tüfekçi,okçu Havantopu,Okçu,Mancınık gemisi
ARKA:Topçu,mancınık Füze denizaltı gemisi
KANAT:Kılıççı,Mızrakçı Şahmeran gemisi
BALON:Balon Balon gemisi
HAVA:Gyrokopter Süratli Kürek botu

Oyundaki diğer önemli bir unsur ise Araştırma...

Araştırma yapıp yeni icatlar buldukça yeni yeni inşaa binaları açılacak ve bu binalar şehrinizi geliştirmek için size yardımcı olacak...İlk hedefiniz araştırma binanınızı geliştirmek olsun.

Kristal ise en üst kademede dahada büyüyünce size çok lazım olacak.Fakat kristal sizin için en son lazım olan hammadde olacaktır.Kristal sayesinde akademi geliştirecek ve araştırmalarını daha hızlı olacaktır.Ve mucit atölyesini kurduktan sonra kristal sayesinde birimlerinizi zarar ve zırh olarak geliştire bilirsiniz.

Ordu ve araştırmalarınızı geliştirdiğiniz de şehrinizin alacağı hal aşağıdaki gibidir.

25 yorum:

  1. briket makinası dedi ki...:

    beyaz sakallı dedcik çok tatlı :D

  1. beysanmak.com dedi ki...:

    çok şirin görünüyorlar

  1. backlink var dediler geldik :D:D :D

  1. plastik rahle dedi ki...:

    Teşekkürler güzel bir paylaşım...

  1. gulenucurtma.com dedi ki...:

    yıllardır oynamaktan sıkılmadığım tek oyun

  1. websitesepeti.com dedi ki...:

    Hariden de öle çok zevkli bir oyun

  1. zaman sorunu olmasa beklemeyi sevmiyorum

  1. eskiden az oynamazdık

  1. İnci Dental dedi ki...:

    Hala daha oynuyorum tıpkı ilk günkü gibi zevk alıyorum

  1. Ümraniye Kuaför dedi ki...:

    paralı olması büyük problem

  1. bakla zınnı dedi ki...:

    Paylaşım için Teşekkürler

  1. Unknown dedi ki...:

    www.prefabrikev.web.tr
    www.prefabrikevfiyatlari.web.tr
    www.prefabrikev.us
    www.prefabrikevfiyati.org
    www.fabrikafiyatlari.com
    www.prefabrikfabrikafiyatlari.com
    www.enucuzkonteyner.com

    www.iselbiselerifiyatlari.com
    www.iselbisesifiyatlari.name.tr
    www.iselbisesifiyatlari.net
    www.iselbiselerifiyatlari.org
    www.iselbiselerifiyati.com

    www.isyelegifiyatlari.net
    www.isyelegi.org
    www.ikazyelegi.org
    www.darbeemicisapka.com
    www.baretsapka.com
    www.reflektifyelek.com
    www.reflektorluyelek.com
    www.ipekiselbiseleri.com
    www.ikazyelegifiyat.com
    www.evdenevenakiliyat.com
    www.atekdoor.com

  1. Çok güzel yazı olmuş emeğinize sağlık...

  1. Hariden de öle çok zevkli bir oyun

  1. OCAK ORGANİZASYON dedi ki...:

    çOK GÜZEL OYUN TEŞEKKÜR EDERİM..

  1. Çok Teşekkür ederim yazınız için.

  1. eskiden az oynamazdık

  1. Kocaeli Temizlik Şirketleri Vitrin Temizlik

  1. Aydın Tel Çit dedi ki...:

    Aydın Tel Çit

  1. turgaywebtasarim dedi ki...:

    Bu oyunu hiç çözemedim.

  1. Kocaeli Hasta bakıcı

  1. Çatı Çinko Tamiri

  1. Mahmut dedi ki...:

    İkariam benzeri oyunlar için tıklayın: smite benzeri oyunlar

Yorum Gönder