Etiketler: ,

-Haxball



Web tabanlı oyunlar arasında son zamanlarda çıkışa geçen haxball, benim de dikkatimi çekti. Oyun hakkında araştırma yapmama neden oldu. Haxball, web üzerinden stabil olarak oynanabilen futbol oyunudur. Oyunu oynayabilmek için herhangi bir dosya indirmeniz gerek kalmıyor. Haxball’ın resmi sitesine girdiğiniz zaman “Nickname” isimli bir kutu göreceksiniz. Bu kutunun içerisinde oyunda kullanmak istediğiniz ismi yazmanız gerekiyor. Kutuya isim yazıp, hemen altında bulunan “Play Now” tuşuna basın. Oyun dolduktan sonra karşınıza kanal listelerinin olduğu bir alan göreceksiniz.  İlk başlayanlar için kanal listesindeki bazı terimlerden bahsedeyim.


Tabloda bulunan “Players” isimli alanın altında, kanalların maksimum oyuncu sayısı ve aktif olarak kaç kişinin olduğunu gösteriyor. Örnek verecek olursak; 5/6 şeklinde bir kanal gördüğünüz zaman, 6 kişilik haxball odasında 5 kişinin bulunduğunu işaret ettiğini anlıyoruz. Players sekmesinin hemen yanında bulunan “Pass” alanı ise odalarda şifrelerin olup olmadığını gösteriyor.  Yes olanlarda şifre vardır ve odaya girmek istediğinizde sizden şifre girmenizi ister. No yazanlarda ise hiçbir şey istemeden giriş yapabilirsiniz. Oyunun bu bölümünde bulunan temel terimleri anladıysak, oyunun asıl eğlenceli bölümüne geçiyoruz.


Önce kendimize şifresiz, Türkiye bayraklı boş bir kanal seçiyoruz. Kanal isimlerine 2 defa tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Kanala giriş yaptıktan sonra karşınıza ufak bir futbol sahası açıldığını göreceksiniz. Sahada kırmızı ve maviden oluşan 2 adet takım bulunuyor. Oyuna dahil olabilmek için sahaya iki defa tıklamanız yetiyor. Sistem, hangi takım müsait ise sizi ona göre oyuna sokuyor. Oyuna girdikten sonraki amaç klavyenin yön tuşları ile sahada bulunan topu kontrol edip, rakip kaleye gol olarak göndermektir. Oyunda topu yönetebilmek için tek bir fonksiyon bulunuyor. Topa sahip olduktan sonra klavyenizin “X” tuşuna basarak topa şut çekebiliyorsunuz. İyi bir haxball oyuncusu olabilmek için her gün oynayıp, tecrübenizi geliştirmeniz gerekiyor. Görsel açıdan basit olarak dursa da, haxball fenomen oyunlar arasında bulunan ender oyunlardandır.


0 yorum:

Yorum Gönder